$type=slider$sn=0$h=420$l=1$c=6$m=0$show=home

$show=home

Uw juridische specialist voor adoptie & scheiding, erkend collaboratief onderhandelaar

U kan bij Advocatenkantoor Karine Biets terecht voor juridische bijstand, gericht op preventie van geschillen, met als expertises adoptie & scheiding. Sinds 2020 zijn we ook erkend als collaboratief onderhandelaar. Via zo efficiënt mogelijke procedures gaan we voor een optimale toepassing van de wet en het bekomen van de ideale oplossing.

Wilt u dat Advocatenkantoor Karine Biets uw juridische zaken behartigt, neem dan gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken. U kunt ons hiervoor tijdens de kantooruren bellen of via ons contactformulier.

[EXPERTISES]_$type=two$m=0$rm=0$sn=0$c=6$show=home

$show=home

[NIEUWS]_$type=three$c=3$au=0$cm=0$show=home

7 stappen van een buitenlandse adoptie


Bij een buitenlandse adoptie komt heel wat kijken. Hieronder vindt u de 7 stappen van een buitenlandse adoptie.

1 Aanvraag


U meldt zich aan bij Kind en Gezin te Brussel (02/ 533 14 76). Deze dienst zal u een inschrijvingsformulier sturen en een dossier openen.
Na betaling ontvangt u een uitgebreide informatiemap. Het voorbereidingscentrum wordt op de hoogte gebracht en u krijgt een plaats in de groep die het dichtst bij uw woonplaats ligt.

2 Voorbereiding op de adoptie


De voorbereiding informeert u over de stappen van de adoptieprocedure en de juridische gevolgen ervan. Tijdens het voorbereidingsprogramma ontvangt u ook alle informatie over wat een adoptie in de praktijk betekent voor u als adoptieouder en voor het adoptiekind. De voorbereidingscursus omvat informatie- en bewustmakingssessies. Op het einde van de cursus ontvangt u het bewijs van voorbereiding.

3 Geschiktheidsvonnis


Nadat u het bewijs van voorbereiding heeft ontvangen, moet de jeugdrechter u geschikt verklaren om een buitenlands kind te adopteren. Daartoe dient u een aanvraag in bij de griffie van de jeugdrechtbank. De jeugdrechter zal een maatschappelijk onderzoek laten instellen.

Als het resultaat van dat onderzoek positief is, spreekt de jeugdrechter een geschiktheidvonnis uit, hetgeen 4 jaar geldig is. Het Openbaar Ministerie zal een verslag opstellen en het herkomstland zal, op basis van dit verslag, een adoptiekind toewijzen als u aan de specifieke noden en behoeften van het kind tegemoetkomt.

4 Begeleiding van de adoptie


Heeft u een geschiktheidsvonnis gekregen, dan wordt het vonnis samen met het verslag van het Openbaar Ministerie verstuurd naar de erkende adoptiedienst van uw keuze.

Elke erkende adoptiedienst werkt met een beperkt aantal landen. Wanneer u én de centrale autoriteit van de gemeenschap het kindvoorstel goedkeuren, bereidt de dienst u voor op de procedure in het land van herkomst en de ontmoeting met het kind.

5 Adoptiebeslissing


De uitspraak over de adoptie gebeurt door een vonnis of een administratieve beslissing in het land, waar u een kind adopteert. Alle officiële documenten die u verkreeg van een buitenlandse autoriteit moeten voorzien zijn van een legalisatie door de Belgische diplomatiek post in het betrokken land.

6 Erkenning en registratie


De dienst “ Internationale adoptie “ bij de FOD Justitie moet alle buitenlandse adoptiebeslissingen erkennen en registreren. U moet hen alle originele, gelegaliseerde adoptiedocumenten bezorgen.

De erkenning moet plaatsvinden vóór de overbrenging van het adoptiekind naar België; de ambassade heeft immers de toestemming van de federale centrale autoriteit nodig om voor uw adoptiekind een visum uit te reiken.

U krijgt de buitenlandse adoptiedocumenten nadien terug om uw adoptiekind in te schrijven bij de gemeente.

7 Inschrijving bij de gemeente


De adoptieprocedure eindigt volledig wanneer u het adoptiekind laat inschrijven in het bevolkingsregister in het gemeentehuis van uw gemeente. De inschrijving gebeurt op vertoon van het bewijs van registratie van de federale centrale autoriteit.

De ambtenaar van de burgerlijke stand schrijft de geboorteakte van uw adoptiekind en de adoptiebeslissing over in de registers van de burgerlijke stand.


Heeft u na het lezen van deze 7 stappen nog vragen over (buitenlandse) adoptie? Neem gerust contact op met mij, ik help u graag verder

$show=/2018/11/insolventierecht.html$type=list$m=0$c=10$p=1

$show=/2018/11/verkeersrecht-en-aansprakelijkheid.html$type=list$m=0$c=10$p=1

$show=/2018/11/burgerlijk-recht.html$type=list$m=0$c=10$p=1

$show=/2018/11/personen-en-familierecht.html$type=list$m=0$c=10$p=1

[UPDATES]_$show=/2018/11/adoptie.html$type=two$m=0$c=10$p=1

[UPDATES]_$show=/2018/11/echtscheidingen.html$type=two$m=0$c=10$p=1

$show=/p/gerechtelijke-mandaten.html$type=two$sn=0$l=1$rm=0$c=4$m=0

$show=/p/expertise.html$type=grid$sn=0$l=1$rm=1$c=3$m=0

$show=/p/praktijkdomeinen.html$type=two$sn=0$l=1$rm=0$c=4$m=0

$show=/p/nieuws.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/faq.html$type=list$m=0$c=20$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/faq.html

$show=/p/contact.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post

Naam

adoptie,8,burgerlijk recht,12,echtscheiding,4,echtscheidingen,2,expertise,4,faq,10,gerechterlijke mandaten,4,in de kijker,16,insolventierecht,10,juridische bijstand,6,kantoor,4,nieuws,28,nieuwsbrief,2,personen en familierecht,8,praktijkdomeinen,8,verkeer en aansprakelijkheid,2,
ltr
item
Advocatenkantoor Karine Biets: 7 stappen van een buitenlandse adoptie
7 stappen van een buitenlandse adoptie
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhc8ryhSPwm1JtUWSBmDaPrtDaXz3-_8E6R9OvZXPSyIZpor3RRk6BQvcTp-pXw-fv12rJduzo6VGG6vjJPZoXS_fNEzWYygQidbW2IMvNDL56fWC9bWtOFMFVw5l1QhuKOUQarxzHhKR8h/s640/shutterstock_663456385.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhc8ryhSPwm1JtUWSBmDaPrtDaXz3-_8E6R9OvZXPSyIZpor3RRk6BQvcTp-pXw-fv12rJduzo6VGG6vjJPZoXS_fNEzWYygQidbW2IMvNDL56fWC9bWtOFMFVw5l1QhuKOUQarxzHhKR8h/s72-c/shutterstock_663456385.jpg
Advocatenkantoor Karine Biets
https://www.advocaatkarinebiets.be/2018/11/7-stappen-van-een-buitenlandse-adoptie.html
https://www.advocaatkarinebiets.be/
https://www.advocaatkarinebiets.be/
https://www.advocaatkarinebiets.be/2018/11/7-stappen-van-een-buitenlandse-adoptie.html
true
3296621151343403657
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten TOON ALLE Lees meer Reply Cancel reply Delete door Home PAGINA'S UPDATES Bekijk Alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy